In 2014 organiseert ID&T voor de 10e maal Tomorrowland in De Schorre in Boom. Voor deze speciale verjaardagseditie wordt het festival twee weekends na elkaar georganiseerd. Op die manier kunnen dubbel zoveel bezoekers het festival meemaken. Omwille van het sterk vertrouwen in de organisatie en de éénmalige dubbeleditie gaat de Provincie Antwerpen akkoord en wordt het domein De Schorre twee weekends ter beschikking gesteld.

Met het tweede weekend wil Tomorrowland de kans geven aan meer fans om dit unieke festival mee te maken. Het festival is enorm populair en jaarlijks dingen miljoenen mensen mee naar de 180.000 tickets. Deze dubbele editie vindt maar éénmalig plaats. Bovendien zullen bezoekers enkel tickets kunnen kopen voor één weekend, de programmatie van de weekends zal gelijkaardig zijn. Op die manier willen de organisatoren de druk op de buurt, gemeentes en het domein beperken.

Mede hierom heeft provincie Antwerpen toegestemd om het provinciaal domein De Schorre twee weekends ter beschikking te stellen. Gedeputeerde voor toerisme en recreatiedomeinen Bruno Peeters: “ID&T heeft met de vorige edities bewezen dat ze het festival steeds organisatorisch zeer sterk aanpakken. Zowel op vlak van mobiliteit, veiligheid, onderhoud van het terrein als afvalbeleid bereiden ze zich steeds met de beste zorgen voor. Er is al 10 jaar een zeer vlotte samenwerking met de organisatie van De Schorre, de gemeentes, politie en brandweer. Daarnaast is er een uitgebreide buurtwerking. De omwonenden worden sterk betrokken in structurele overlegmomenten, d.m.v. het buurtkrantje, een aparte website, 0800 nummer, ombudsman,… We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de volgende (dubbele) editie goed zal verlopen. Voor ons is wel van belang dat de gemeenten Boom en Reet hun goedkeuring geven. De relatie van De Schorre met de buurt is steeds uitstekend geweest, dat wensen wij uiteraard te behouden.”

Tomorrowland is een internationaal festival waar we fier op zijn. Het heeft De Schorre, Boom en de provincie Antwerpen op de kaart gezet en betekent een grote meerwaarde voor de lokale economie en het culturele leven. Heel wat Bomenaars zijn trots op Tomorrowland. Met het tweede weekend krijgen ook alle mensen uit de Rupelstreek er een extra weekend en dus een kans om het festival bij te wonen bij.